Patyrusio vairuotojo patarimai / V. Rychteris

    3,50 €
    Su PVM

    Lietuvių k., Mintis, 1977 m., 271 p., iliustr., kieti virš.

    Būklė
    Kiekis
    Paskutinė prekė

      Duomenų apsauga

    Jūsų duomenys griežtai tvarkomi pagal Duomenų apsaugos reglamentą.

      Pristatymo informacija

    Pristatymas per 1-3 darbo dienas

      Grąžinimo taisyklės

    Pas mus taikomas standartinis prekių grąžinimas (14 kalendorinių dienų)

    Apie tai, kaip tinkamai vairuoti automobilį, klausimai buvo pradėti kelti vos tik jam išriedėjus į gatves. Dabar mūsų šalyje vairuotojai dalyvauti eisme mokosi vairavimo mokyklose, tačiau ne vienas vairavimo ekspertas pastebi, kad trūksta vadovėlių, kuriuose būtų sudėliota visa vairuotojams būtina informacija.

    Atrodo, kad visais laikais vairuotojams daugiausia klausimų kėlė santykiai su pėsčiaisiais. Lenkas Vitoldas Rychteris dar 1977 m. rašė, kad pėstieji važiuojamojoje kelio dalyje yra pats didžiausias pavojus vairuotojams. "Patyręs vairuotojas turi būti ir psichologu, ir žinoti, kaip elgiasi įvairūs pėstieji važiuojamojoje dalyje. Pavyzdžiui, jauni žmonės paprastai kelią pereina ramiai, seka transporto priemones ir netrukdo eismui, pagyvenę žmonės dažnai turi įprotį pereiti gatvę nekreipdami dėmesio į eismą. Tokius pėsčiuosius reikia lenkti iš tolo ir visada iš užpakalio. Pėsčiųjų lenkti iš priekio iš viso negalima", – rašo V. Rychteris.

    Ypatingą dėmesį, dalydamas patarimus vairuotojams, autorius skiria neblaiviems pėstiesiems. "Važiuojamojoje dalyje ypač pavojingi neblaivūs žmonės, nes jie nebeturi savikontrolės jausmo ir nebegali tinkamai pasielgti. Vairuotojas niekada nežino, kaip pasielgs neblaivus žmogus, pamatęs artėjantį automobilį", – rašo V. Rychteris. Remdamasis savo patirtimi autorius dėsto, kad neblaivus asmuo gali pasielgti nelogiškai, neatsargiai ir agresyviai. Pasak V. Rychterio, kai iš pėsčiojo eisenos vairuotojas supranta, kad prieš jį neblaivus praeivis, turi nedelsdamas imtis visų atsargumo priemonių, be to, stengtis jį lenkti tokiu atstumu, kad, neblaiviam asmeniui puolus į automobilio pusę, negalėtų su juo susidurti.

    1 Vienetas

    Specifiniai Kodai

    Panaudotas

    Atsiliepimai (0)

    Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.