Atsimink : atminties mokslas ir užmaršties menas / Lisa Genova

    4,00 €
    Su PVM

    Lietuvių k., Liūtai ne avys, 2022 m., 272 p., mink. virš.

    Būklė
    Kiekis
    Paskutinė prekė

      Duomenų apsauga

    Jūsų duomenys griežtai tvarkomi pagal Duomenų apsaugos reglamentą.

      Pristatymo informacija

    Pristatymas per 1-3 darbo dienas

      Grąžinimo taisyklės

    Pas mus taikomas standartinis prekių grąžinimas (14 kalendorinių dienų)

    Ar kada nors jus buvo apėmusi stipri panika, nes niekaip negalėjote prisiminti aktoriaus, vaidinusio prieš savaitę matytame filme, vardo? Arba užėję į kambarį pamiršote, kokiu tikslu čia atėjote? Jei jums virš keturiasdešimties, dabar greičiausiai nesijuokiate. Netgi galite būti sunerimę, kad šie atminties „iškritimai" galbūt yra ankstyvieji Alzheimerio ligos ar demencijos požymiai. Realybėje daugeliui iš mūsų šie užmiršimo pavyzdžiai yra visiškai normalūs. Kodėl? Nors atmintis yra nuostabi, jai toli iki tobulybės. Mūsų smegenys nėra sukurtos taip, kad galėtų prisiminti kiekvieną išgirstą vardą, visus ateities planus ar kasdienes patirtis. Atmintis kartais klysta, bet tai nereiškia, kad ji pažeista ar signalizuoja ligą. Iš tiesų pamiršimas yra žmogiškosios būties dalis.

    Knygoje „Atsimink" neuromokslininkė ir talentinga rašytoja Lisa Genova gilinasi į tai, kaip kuriami prisiminimai ir kaip mes juos atkuriame. Sužinosite, ar pamiršti atsiminimai nepasiekiami tik laikinai, ar yra ištrinami amžiams ir kodėl kai kurie prisiminimai sukuriami vos kelioms sekundėms (pavyzdžiui, slaptažodis), o kiti gali išlikti visą gyvenimą (jūsų vestuvių diena). Suprasite aiškų skirtumą tarp normalaus pamiršimo (kur pasistatėte automobilį) ir Alzheimerio ligos sukelto pamiršimo (kad išvis turite automobilį). Pamatysite, kokią didelę įtaką atminčiai daro reikšmė, emocijos, miegas, stresas ir kontekstas. Kai suprasite atminties kalbą ir suvoksite, kaip ji veikia, kai pažinsite jos neįtikėtinas stiprybes ir siaubingus trūkumus, jos natūralias silpnybes ir potencialias supergalias, galėsite ženkliai pagerinti savo gebėjimą prisiminti bei jausite mažiau nerimo, kai neišvengiamai pamiršite. Galite nustatyti realius lūkesčius savo atminčiai ir taip su ja kurti geresnius santykius. Jums nebereikia jos bijoti. Ir tai gali pakeisti gyvenimą.

    „Niekas kitas taip puikiai neaprašo ryšio tarp smegenų, proto ir širdies. „Atsimink" – tai nuostabi, intriguojanti ir svarbi knyga apie žmogiškosios atminties paslaptis, paaiškinanti, kas tai, kaip tai veikia ir kas nutinka, kai atminties netenkame. Tai mokslinis ir literatūrinis desertas, kurio dar ilgai nepamiršite."

    Danielis Gilbertas, Harvardo universiteto psichologijos profesorius, „The New York Times" bestselerio „Stumbling on Happiness" autorius

    1 Vienetas

    Specifiniai Kodai

    Panaudotas

    Atsiliepimai (0)

    Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.