Prieštaringas iš(si)laisvinimas: Lietuvos rašytojai tautinio atgimimo laikotarpiu / Mindaugas Tamošaitis

    20,00 €
    Su PVM

    Lietuvių k., Gimtasis žodis, 2016 m., 240 p., mink. virš.

    Buvo bibliotekos knyga.

    Būklė
    Kiekis
    Paskutinė prekė

      Duomenų apsauga

    Jūsų duomenys griežtai tvarkomi pagal Duomenų apsaugos reglamentą.

      Pristatymo informacija

    Pristatymas per 1-3 darbo dienas

      Grąžinimo taisyklės

    Pas mus taikomas standartinis prekių grąžinimas (14 kalendorinių dienų)

    Tai trečioji ir paskutinė monografijų apie lietuvių rašytojų veiklą tam tikrais politiniais laikotarpiais trilogijos („Didysis apakimas: lietuvių rašytojų kairėjimas XX a. 4-ajame dešimtmetyje", 2010; „Skausmingas praregėjimas: lietuvių rašytojai Antrojo pasaulinio karo metais ir pokariu", 2014.) dalis.

    Pirmoje knygos dalyje išsamiai nagrinėjama rašytojų pozicija tautinio atgimimo išvakarėse; antroje dalyje – rašytojų reakcija į prasidėjusius pertvarkymus šalyje; trečioje – Lietuvos SSR rašytojų sąjungos pozicija aptariamų įvykių atžvilgiu; ketvirtoje dalyje pagrindinis dėmesys skiriamas rašytojų dalyvavimui Lietuvos persivarkymo sąjūdžio veikloje; penktoje dalyje atskleidžiama rašytojų pozicija dėl tolesnės Lietuvos ateities; šeštoje dalyje nagrinėjama atskirų rašytojų santykis su komunistų partija, asmeniniai išgyvenimai, lūkesčiai, nusivylimai, jų vertinimas visuomenėje. Knygos pabaigoje pateikiama daug priedų, šaltinių ir literatūros sąrašas, asmenvardžių rodyklė, santrauka anglų kalba.

    Knyga parašyta lengvu stiliumi, gausiai iliustruota, todėl skirta ne tik akademinei, bet ir plačiajai visuomenei, besidominčiai netolima savo šalies praeitimi, kurioje iki šiol dėl tyrimų stokos gausu baltų dėmių.

    1 Vienetas

    Specifiniai Kodai

    Panaudotas

    Atsiliepimai (0)

    Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.