Alena ir Mykolas Deveniai/ Aničas Jonas
    • Alena ir Mykolas Deveniai/ Aničas Jonas

    Alena ir Mykolas Deveniai / Jonas Aničas

    3,00 €
    Su PVM

     1997 m., Lietuvių kalba, Vaga, 406 psl., kiet. virš.

    Būklė
    Kiekis
    Paskutinė prekė

      Duomenų apsauga

    Jūsų duomenys griežtai tvarkomi pagal Duomenų apsaugos reglamentą.

      Pristatymo informacija

    Pristatymas per 1-3 darbo dienas

      Grąžinimo taisyklės

    Pas mus taikomas standartinis prekių grąžinimas (14 kalendorinių dienų)

    1974 metais, švenčiant Alenos ir Mykolo Devenių auksinę vedybinio gyvenimo sukaktį, įsteigiamas Devenių kultūros fondas, pirmiausia turėjęs įgyvendinti jau senokai išeivijoje brandintą idėją - išleisti istorinį veikalą apie iš Pasvalio krašto, Medinių kaimo, kilusius Lietuvos atgimimo šviesuolius Petrą, Antaną ir Joną Vileišius. Šiam fondui Deveniai skyrė 100 tūkstančių dolerių. Įstatuose, kuriuos 1974 metų birželio 22 dieną patvirtino Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios išeivijoje XXVI Sinodas, skelbiama, kad šis fondas, „laikydamasis reformacijos idealų ir principų, veikia lietuvių švietimui, mokslui, kultūrai remti, skatinti ir ugdyti".

    Iki šiol šio fondo lėšomis išleista jau ne viena dešimtis reformacijai, išeivijai ir Lietuvos kultūrai reikšmingų leidinių. Tokių, kaip Jokūbo Kregždės „Lietuvos reformatų raštija" ir „Reformacija Lietuvoje", mūsų krašte, Paberžių kaime, gimusio Motiejaus Karašos atsiminimų knyga „Gyvenimo sūkuriuose", skulptoriaus Jokūbo Dagio kūrinių albumas „Skulptūros", istoriko Jono Aničo monografijos apie Vileišius, Joną ir Martyną Yčus ir kt.

    Tikriausiai įkurti šį fondą paskatino nuo pat vaikystės jį lydėjusi meilė knygai, Lietuvos istorijai. Deveniai išeivijoje buvo žinomi kaip senų ir retų lietuviškų knygų kolekcionieriai. Net 1965 metais keliaudami aplink pasaulį, sugebėjo rasti laiko mielam pomėgiui ir papildyti savo lituanistinę kolekciją lietuviškais medaliais, senomis knygomis, žemėlapiais.

    1 Vienetas

    Specifiniai Kodai

    Panaudotas

    Atsiliepimai (0)

    Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.