Šteinfeldo vienuolis Hermanas Juozapas / Wilhelm Hunermann

    4,00 €
    Su PVM

    Lietuvių k., Eglės leidykla, 2017 m., 381 p., kieti virš.

    Būklė
    Kiekis
    Paskutinė prekė

      Duomenų apsauga

    Jūsų duomenys griežtai tvarkomi pagal Duomenų apsaugos reglamentą.

      Pristatymo informacija

    Pristatymas per 1-3 darbo dienas

      Grąžinimo taisyklės

    Pas mus taikomas standartinis prekių grąžinimas (14 kalendorinių dienų)

    Romanas „Šteinfeldo vienuolis Hermanas Juozapas" atskleidžia krikščionybę XII-XIII amžiaus Vokietijoje, Kiolne ir jo krašte.

    Per uoliai tikinčio, Dievo ir Dievo Motinos tarnystei visas jėgas skiriančio vienuolio Hermano Juozapo asmenybę romano autorius Wilhelmas Hünermannas labai įtaigiai vaizduoja krikščionybės raidą.
    Popiežiai ir antipopiežiai, karaliai, imperatoriai, arkivyskupai, vyskupai bei jų tarpusavio karai, vaidai, Kryžiaus žygiai dėl Šventojo Kapo išvadavimo, kryžiuočių veržimasis į Rytus, įskaitant Lietuvą – visa tai parodo kilnios sielos vienuolio gyvenimo tragizmą.

    Knygos „Šteinfeldo vienuolis Hermanas Juozapas" autorius – vokiečių kunigas, rašytojas, geriausiai žinomas iš romanų apie Romos katalikų šventuosius. Jis gimęs 1900 m. Kempene, miręs 1975 m. Wilhelmas Hünermannas – vienas garsiausių šio žanro autorių XX amžiuje, sukūręs trisdešimt biografinių romanų, išverstų į daugelį kalbų.

    Dvylikos laidų Vokietijoje sulaukęs kūrinys „Šteinfeldo vienuolis Hermanas Juozapas" atkreipė II pasaulinio karo pabėgėlės iš Lietuvos Aldonos Ankudaitytės Plioplienės dėmesį, kuomet ji mokytojavo pabėgėlių stovykloje. Lietuvių kalbą Kauno universitete studijavusi moteris į keletą sąsiuvinių išverstą romaną persigabeno į Ameriką. Tik po motinos mirties vertimą aptiko vaikai ir pasirūpino, kad po septynių dešimčių metų šis darbas pasiektų Lietuvoje ir JAV, ir visur pasaulyje gyvenančius lietuvius. Ši vertimo istorija teigia mūsų tautos dvasinį gyvybingumą.

    1 Vienetas

    Specifiniai Kodai

    Panaudotas

    Atsiliepimai (0)

    Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.