Chigozie Obioma / Mažumų orkestras
    • Chigozie Obioma / Mažumų orkestras

    Mažumų orkestras / Chigozie Obioma

    9,00 €
    Su PVM
    Lietuvių k., BALTO, 2022 m., 480 p., kieti virš.

    MAŽUMŲ ORKESTRAS. Dukart Booker Prize finalininkas audžia širdį veriantį epą apie žmogaus ryžtą ir lemtį.

    Būklė
    Kiekis
    Paskutinė prekė

      Duomenų apsauga

    Jūsų duomenys griežtai tvarkomi pagal Duomenų apsaugos reglamentą.

      Pristatymo informacija

    Pristatymas per 1-3 darbo dienas

      Grąžinimo taisyklės

    Pas mus taikomas standartinis prekių grąžinimas (14 kalendorinių dienų)

    „Mažumų orkestras“, kaip ir pirmasis Chigozie Obiomos romanas „Žvejai“, tapo vienu iš Bookerio premijos finalininkų, o autorius – vos antruoju rašytoju, kurio visos knygos įtrauktos į nominantų trumpąjį sąrašą per šios premijos teikimo istoriją.

    Umuahijos miestas, Nigerija. Jaunas paukščių augintojas Činonsas, vėlų vakarą važiuodamas greitkeliu, pamato moterį, ketinančią šokti nuo tilto į upę. Pasibaisėjęs savižudišku sumanymu, iš savo automobilio atneša du turguje pirktus paukščius ir meta į šėlstantį vandenį, norėdamas parodyti, kokia baisi žūtis moters laukia.

    Tą keistą vakarą ant tilto tarp Činonso ir nepažįstamosios – Ndali – užsimezga lemtingas ryšys, jie pamilsta vienas kitą. Tačiau Ndali yra iš turtingos šeimos ir tėvai prieštarauja dukters sąjungai su Činonsu, nes šis nemokytas ir kur kas žemesnės padėties. Tad vyras parduoda viską, ką turi, kad įstotų į universitetą Kipre. Visgi Činonso viltims nelemta išsipildyti. Tūždamas ant pasaulio, kuris toliau stumia jį į nuošalę, Činonsas vis labiau tolsta nuo savo svajonės, nuo Ndali ir šalies, kurią vadina gimtine.

    Šis romanas, apimantis ilgą laikotarpį, kuriame žemiškoji tikrovė susipynusi su kosmine mitų erdve, – tarsi šiuolaikinė Homero „Odisėjos“ variacija. Stilizuodamas mitų pasakojimus ir ibų tautos literatūrinę tradiciją, Chigozie Obioma audžia širdį veriantį epą apie žmogaus ryžtą ir lemtį.

     APIE AUTORIŲ

    Chigozie Obioma gimė Nigerijos mieste Akūrėje ir šiuo metu gyvena Jungtinėse Amerikos Valstijose. Menų magistro laipsniu baigė kūrybinio rašymo studijas Mičigano universitete ir pelnė Hopwoodo apdovanojimą prozos ir poezijos srityje.

    1 Vienetas

    Specifiniai Kodai

    Nauja prekė

    Atsiliepimai (0)

    Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.