Ėriukėlis stiklo ragais/ Aleksa Gasparas
    • Ėriukėlis stiklo ragais/ Aleksa Gasparas

    Ėriukėlis stiklo ragais/ Gasparas Aleksa

    1,40 €
    Su PVM
    Lietuvių k., Vaga, 2003 m., 175 p., pusk. aplankas.
    Būklė
    Kiekis
    Paskutinė prekė

      Duomenų apsauga

    Jūsų duomenys griežtai tvarkomi pagal Duomenų apsaugos reglamentą.

      Pristatymo informacija

    Pristatymas per 1-3 darbo dienas

      Grąžinimo taisyklės

    Pas mus taikomas standartinis prekių grąžinimas (14 kalendorinių dienų)

    Du žmonės buvo laimingi, džiaugėsi vienas kitu, tačiau baisi nelaimė tarsi klaikus sapnas apverčia viską aukštyn kojomis ir siunčia išbandymus pagrindiniams herojams: Adomei ir Fagandrui.

    G.Aleksa nukelia skaitytoją į pasaulį, kuriame beveik nebeliko įprastinių žmonių. Šis pasaulis apgyventas elitinės visuomenės - baltųjų varlinų, kitaip tariant, klonų. Jie moka valdyti Didįjį sprogimą ir Didįjį slėgį, sugeba gyvą organizmą taip paveikti, kad jisai sumažėtų iki mikrobo ir galėtų žmogaus gyslomis - tartum greitkeliu ar upės vaga! - keliauti į pažeistas galvos smegenis. Tokiu neįprastu būdu mokslininkai ne tik diagnozuoja ligas, bet ir kovoja su jų sukėlėjais neurodaimonais. Sunkiausios ligos baltųjų varlinų padermei - joks išbandymas, jos nekelia nei skausmo, nei rūpesčio: visi nemalonūs jutimai akimirksniu numaldomi specialiais slopintuvais, o kiekvienas susidėvėjęs organas gali būti pakeistas nauju ir visiškai sveiku, užaugintu specialioje augykloje. Suprantama, kad tokioje visuomenėje nunyksta tiek įprasta žmogui moralė, tiek vienas esminių instinktų - mirties baimė. Mirtis čia bereikšmė, ji nebeturi paslapties - savanoriškas klonų pasitraukimas į Žydrąją galaktiką veikiau panėši į neskoningą holivudinę atrakciją.

    Štai tokioje terpėje rašytojas apgyvendina vieną iš pagrindinių herojų - chirurgą Fagandrą, seną žmogų, neslepiantį itin skeptiško požiūrio į klonus, kurie, anot autoriaus, net padorių keiksmažodžių nemoka, šneka negyva, sterilia kalba....
    1 Vienetas

    Specifiniai Kodai

    Panaudotas

    Atsiliepimai (0)

    Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.