Pelkynės princas ir kiti su darbu susiję pavojai, patirti per metus Irake/ Stewart Rory
    • Pelkynės princas ir kiti su darbu susiję pavojai, patirti per metus Irake/ Stewart Rory

    Pelkynės princas/ Stewart R.

    3,00 €
    Su PVM
    Lietuvių k., Baltos lankos, 2010 m., 430 p., mink. virš.

    Pelkynės princas ir kiti su darbu susiję pavojai, patirti per metus Irake.

    Būklė
    Kiekis
    Paskutinė prekė

      Duomenų apsauga

    Jūsų duomenys griežtai tvarkomi pagal Duomenų apsaugos reglamentą.

      Pristatymo informacija

    Pristatymas per 1-3 darbo dienas

      Grąžinimo taisyklės

    Pas mus taikomas standartinis prekių grąžinimas (14 kalendorinių dienų)

    2003 m. šios knygos autorius Rory Stewartas buvo paskirtas administratoriaus pavaduotoju Maisano provincijoje Irake. Jis turėjo sukurti valdžios struktūrą, galinčią veiksmingai dirbti ir palaikyti tvarką provincijoje. „Pelkynės Prince“ nuosekliai vaizduojamas vienuolikos mėnesių, praleistų Irake, laikotarpis: R. Stewartas ir jo padėjėjai ištisas valandas diskutuodavo susitikimuose su šeichais, religiniais vadovais bei verslininkais, mėgindami spręsti kasdienes problemas, užsitikrinti paramą ir užkirsti kelią riaušėms bei antpuoliams. Jie organizavo mokyklų, klinikų ir ligoninių atstatymo darbus ir kūrė naujas darbo vietas. Nors pastangos buvo didelės, padėtis keitėsi sunkiai.

    Pelkynės Princas septyniolika metų vadovavo partizaniniam karui prieš Saddamą Husseiną Maisane, o dabar buvo pasirengęs kovoti už naująjį sąjungininkų Iraką. Šį vardą žinojo net ką tik atvykę iš Baltųjų rūmų JAV respublikonų administracijos paskirtieji asmenys, dėvintys medvilnines kelnes, tiek giliai įklimpę Žaliojoje zonoje, kad nieko nebuvo girdėję apie provinciją, iš kurios Princas buvo kilęs.

    Tai gyvas, vaizdingas, įtaigus pasakojimas apie Irako žmones bei jų gyvenimą netikrumo sąlygomis, pastangas atkurti ūkį ir korumpuotų klanų kovą dėl valdžios. Rory Stewartas (Rori Stiuartas, gim. 1973 m.) – daugelio straipsnių, esė ir kelių knygų autorius, gimė Honkonge, vaikystę praleido Malaizijoje, Vietname ir Škotijoje. Oksforde studijavo istoriją ir filosofiją. Vėliau dirbo Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerijoje ir tarnavo ambasadoje Indonezijoje, dirbo Balkanuose ir Irake. Publikacijos apie Vakarų politiką Irake ir Afganistane R. Stewartui pelnė tarptautinį pripažinimą – jis laikomas autoritetingu regiono ekspertu.
    2 Prekės

    Specifiniai Kodai

    Panaudotas

    Atsiliepimai (0)

    Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.