Richard Wrangham / Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją
    • Richard Wrangham / Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją

    Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją / Richard Wrangham

    7,50 €
    Su PVM
    Lietuvių k., Alma littera, 2021 m., 304 p., kieti virš.
    Būklė
    Kiekis
    Paskutinė prekė

      Duomenų apsauga

    Jūsų duomenys griežtai tvarkomi pagal Duomenų apsaugos reglamentą.

      Pristatymo informacija

    Pristatymas per 1-3 darbo dienas

      Grąžinimo taisyklės

    Pas mus taikomas standartinis prekių grąžinimas (14 kalendorinių dienų)

    Antropologijos profesoriaus Richardo Wranghamo nuomone, žmonijos evoliucijos sėkmę nulėmė terminis maisto apdorojimas. Jo įsitikinimu, esminė transformacija mūsų evoliucijoje įvyko pereinant nuo žalio prie termiškai apdoroto maisto. Kai tik buvo prisijaukinta ugnis, laiką, kurį iki tol mūsų protėviai skirdavo žaliam maistui kramtyti, skyrė medžioklei ar stovyklavietei prižiūrėti.

    R. Wranghamas analizuoja mūsų protėvių mitybą, jos kaitą amžių tėkmėje, pateikia svarbių įžvalgų apie tai, kaip pasidarėme socialūs, o maisto gaminimas tapo poravimosi pagrindu ir paskatino namų ūkių formavimąsi.

    Knygoje „Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją“ pateikta evoliucijos teorija kelia diskusijas ir kviečia apmąstyti dabartinius mūsų valgymo įpročius.

    KADA MŪSŲ PROTĖVIAI PRADĖJO APDOROTI MAISTĄ?

    KODĖL MUMS PATINKA DUONĄ SUPJAUSTYTI RIEKELĖMIS?

    KODĖL MĖGSTAME MINKŠTĄ MAISTĄ?

    KAIP ŽMOGAUS KŪNAS PRISITAIKĖ VALGYTI TERMIŠKAI APDOROTĄ MAISTĄ?

    „Šioje moksliniais tyrimais pagrįstoje ir puikiai parašytoje knygoje Richardas Wranghamas pateikė trūkstamą grandį žmogaus evoliucijoje."

    Edwardas O. Wilsonas, Harvardo universitetas


    1 Vienetas

    Specifiniai Kodai

    Panaudotas

    Atsiliepimai (0)

    Šiuo metu klientų atsiliepimų nėra.